Arena Tech Suits: De 6 beste Arena techsuits op een rijtje

Denkt u erover om een gloednieuw Arena zwempak aan te schaffen? Weet u niet zeker welk Arena pak het beste is voor de evenementen die u zwemt? Maak je geen zorgen! In dit artikel nemen we een kijkje naar elk Arena pak en zullen we u een volledige uitleg geven van elk pak, met inbegrip van de evenementen en slagen waar het pak het beste voor is, evenals alle functies en technologieën.

Arena is een van de beste concurrerende zwemmerken die er zijn, produceren ze hoge kwaliteit zwemkleding, race-en training brillen, en het allerbelangrijkste van allemaal: Tech Suits. Arena is het go-to zwemmerk voor een ontelbaar aantal wedstrijdzwemmers, evenals vele Olympisch -en wereldkampioenen

De Arena Carbon serie is enorm populair onder wedstrijdzwemmers en is de thuisbasis van enkele van de beste pakken die momenteel beschikbaar zijn. Andere dan de Carbon-serie, Arena heeft ook een paar andere grote Techsuits die komen in op lagere prijzen, maar toch nog steeds een aantal goede eigenschappen hebben.

Het is onnodig te zeggen dat talloze wereld-, nationale- en grote records zijn gebroken door zwemmers die in deze Arena pakken zwemmen.


Hier een oplijsting van de beste Arena Tech-Suits:

    Arena Carbon Glide technisch pak
    Arena Carbon Core FX technisch pak
    Arena Koolstof Air 2 technisch pak
    Arena Koolstof Flex VX technisch pak
    Arena Koolstof Ultra technisch pak
    Arena Carbon Duo technisch pak voor dames
    Middenklasse pak- Arena R-Evo One
    Budget pak- Arena Powerskin ST 2.0


1. Arena Carbon Glide Tech Suit.De Carbon Glide is een van Arena's nieuwste paradepaardjes, samen met de Arena Carbon Core FX, die we hieronder zullen behandelen. De Carbon Glide is een pak met veel functies, verpakt met een aantal geweldige technologieën en ontworpen op een zodanige manier om uw zwemprestaties zo veel mogelijk te verbeteren.

De constructie van het pak maakt het geschikt voor de langere wedstrijden, te beginnen bij de 200m en erboven. Het is ook een geweldig pak voor zowel 200 als 400 wisselslag zwemmers.

Dat gezegd hebbende, is dit dit technische pak nog steeds geschikt voor elke 100m zwemmer die graag een goede compressie heeft met meer bereik van de beweging. Indien je 50m zwemt zouden we dit pak iets minder snel aanraden.

Kenmerken en voordelen van het tech suit-

 • Het pak is gemaakt van een ultralichte hydroglide shell. Dit vermindert de luchtweerstand en turbulentie tijdens het zwemmen, zodat u licht en wendbaar in het water blijft en meer beste tijden kunt zwemmen en records kunt breken.
 • Strategisch geplaatste carbon rastertechnologie en interne taping helpen om je grote spiergroepen samen te drukken en te activeren, terwijl ze ondersteuning bieden en je lichaamshouding verbeteren. Dit zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk de maximale snelheid kunt bereiken.
 • De zeer waterafstotende stof vermindert je weerstand in het water en stelt je in staat om sneller te zwemmen, wat zal leiden tot meer zwemprestaties met gouden medailles.

 

 • De carbon extreme cage is een strak verticaal en horizontaal raster rond grote spiergroepen, wat zorgt voor krachtige compressie met een licht gevoel. Dit houdt je licht en wendbaar terwijl het optimale spierondersteuning biedt en de bloedcirculatie verhoogt voor meer zuurstof en een lager lactaatgehalte.

 

 • Innovatieve interne voering in het pak verhoogt het comfort en zorgt ervoor dat het pak lange tijd gedragen kan worden zonder de bloedcirculatie of bewegingsvrijheid te beperken.
 • De Arena Carbon Glide is ontworpen voor een geoptimaliseerd bewegingsbereik tijdens het zwemmen. Dit helpt je om maximale kracht te genereren en zo snel mogelijk te zwemmen.
 • De duurzame en lichtgewicht materiaalsamenstelling van 65% polyamide, 34% elastaan, en 1% koolstofvezel helpt het pak om zijn eigenschappen langer te behouden, waardoor je op de lange termijn geld bespaart.


Nadelen-

 • Eén van de duurste Arena tech pakken beschikbaar.
 • Het pak mist een beetje het snapback-effect dat in andere Arena Tech Suits zit, waardoor het niet ideaal is voor sprinters.2. Arena Carbon Core FX

 Zoals hierboven vermeld, is de Arena Carbon Core FX ook een van de nieuwste trainingspakken van Arena. De Arena Carbon Core FX zit vol met geweldige functies en een aantal nieuwe en innovatieve technologieën die zijn ontworpen voor maximale prestaties in het water.

Het pak heeft veel meer compressie dan de Arena Carbon Glide en is momenteel één van de meest compressieve Arena pakken beschikbaar. Dit is geweldig omdat een hogere compressie een optimale spieractivatie en een verhoogde bloedcirculatie mogelijk maakt, wat je helpt om je snelheid te behouden wanneer je moe bent door de spieren van meer zuurstof en voedingsstoffen te voorzien en toxines zoals melkzuur te verwijderen.

Het pak is helemaal niet beperkend en zal u toelaten om het maximale bereik van de beweging te bereiken op elke trek en trap, ongeacht welke slag je zwemt.

We raden dit zwempak aan voor elke zwemmer die zich richt op de kortere afstanden zoals de 50, 100. Het pak is iets minder geschikt voor de langere nummers omdat de compressie kan zorgen voor ophoping van lactaat in de benen na een bepaalde tijd.

Kenmerken en voordelen van het tech-pak

 • Het interne tapingsysteem zorgt voor een krachtige spierondersteuning en stabilisatie van de core (romp). Dit resulteert in een verhoogde krachtafgifte terwijl je snelheid kunt behouden als je moe begint te worden.  
 • Dubbele taping op de achterkant van de benen zorgen voor een liftend effect, dit helpt u om een goede lichaamshouding te behouden, zelfs wanneer u vermoeid bent, dit vermindert de weerstand in het water aanzienlijk en optimaliseert uw zwemsnelheid, waardoor u meer races kunt winnen.

 

 • Een horizontaal en verticaal ondersteunend raster gecreëerd door carbon kooimateriaal zorgt voor sterke en duurzame spiercompressie met een locked-in gevoel. Dit zorgt voor een snellere bloedcirculatie, hogere zuurstofopname en een stijve gestroomlijnde positie in het water.
 • Het lichtgewicht ontwerp met een stof samenstelling van 52% polyamide, 47% elastaan en 1% koolstofvezel zorgt ervoor dat je licht en wendbaar blijft, wat resulteert in een geoptimaliseerde zwemsnelheid en een lagere luchtweerstand.

 

 • Het ontwerp van het pak zorgt voor onbeperkte bewegingsvrijheid in alle richtingen en maakt het pak ideaal voor sprinters door de hoge mate van compressie.
 • De prijsstelling is prima als je bedenkt dat dit een paradepaardje van het tech pak is. Dit bespaart u uiteindelijk wat geld.
 • Damespakken zijn beschikbaar in een open- en gesloten rugvariant, zodat zwemmers het pak kunnen kiezen dat zij het meest comfortabel vinden tijdens het zwemmen.


Nadelen-

 • De waterafstotendheid is iets minder in vergelijking met sommige andere Arena zwempakken.


3. Arena Carbon Air 2

 De Arena Carbon Air 2 werd slechts een paar maanden voor de Arena Carbon Glide en Carbon Core FX uitgebracht, waardoor het ook een van de nieuwste Arena tech suits is. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een super lichtgewicht tech suit vol met een aantal uitstekende functies.

Het pak is geweldig voor vrijwel elk nummer en zit erg comfortabel, maar we zouden aanraden om voor de Carbon Core FX te gaan als je een schoolslag zwemmer bent, omdat dit pak meer helpt dan de Carbon Air bij het uitvoeren van de schoolslag kick.

De Arena Carbon Air 2 is erg comfortabel en de compressie niveaus zijn precies goed waardoor het pak een geweldig Tech Suit is voor zowel sprinters als afstand zwemmers.


Kenmerken en voordelen van het pak

 • De Air 2 heeft een enkelvoudige stof, dit zorgt voor minder weerstand tijdens het zwemmen door het verwijderen van de zijnaden op het pak. Het vermindert ook de waterabsorptie, verhoogt het comfort en maakt het makkelijker om het pak aan te trekken.
 • Geavanceerde carbon banden in het pak zorgen voor comfortabele en intelligente spiercompressie. Deze banden hechten zich aan belangrijke rekpunten om compressie te bieden op overbelaste zones, de stabiliteit van de kern te verbeteren en kracht te vergroten wanneer dat nodig is, om uiteindelijk je prestaties in het zwembad te verbeteren.
 • De Arena Carbon Air 2 zorgt voor een groter bewegingsbereik tijdens het zwemmen. De binnenvoering bestaat uit 3 verschillende panelen voor meer bewegingsvrijheid bij alle zwemslagen.
 • De Air 2 heeft een ultra-lichtgewicht ontwerp met een materiaal samenstelling van 65% polyamide, 34% elastaan en 1% koolstofvezel. Het is het lichtste Arena Tech Suit dat momenteel verkrijgbaar is.
 • Het zeer veelzijdige ontwerp maakt het pak ideaal voor de meeste zwemevenementen, zodat u niet hoeft te stressen over de aanschaf van meerdere pakken voor al uw evenementen.
 • De super waterafstotende stof houdt je licht en soepel tijdens het zwemmen, waardoor je minder weerstand hebt en sneller zwemt.


Nadelen-

 1.  Door de dunne stof van het pak kan het soms een beetje doorschijnend zijn. Gelukkig bedekken de bescheiden panelen in het pak alle kritieke gebieden.
 1. Heeft iets te weinig drijfvermogen in het water.


4. Arena Women's Carbon Duo.

 
De Arena Carbon Duo is het ultieme tech pak als het gaat om aanpasbaarheid en comfort. Dit pak is ontworpen voor alle vrouwelijke zwemmers maar is er niet in een mannen versie.

Het pak bestaat uit een boven- en een onderjammer die apart worden aangeschaft en vervolgens worden gecombineerd om het ultieme aangepaste zwempak te vormen dat u als zwemmer zal vertegenwoordigen terwijl het alle functies bevat die u wenst.

Als u een sprinter bent, kunt u een kleiner zwembroekje met een iets groter zwembroekje kopen om maximale kracht uit uw benen te halen terwijl u een maximaal bewegingsbereik van uw armen krijgt.

De kleur patronen die u kunt maken voor uw tech pak zijn ook grenzeloos omdat het pak wordt geleverd met veel verschillende boven-en onderkant kleur variaties waaruit u kunt kiezen.

Kenmerken en voordelen van het tech pak

 • De Carbon Duo biedt ultiem comfort door het pak gemakkelijk aan te trekken en oncomfortabele schouderbanden te verwijderen, voor een geweldige race-ervaring op de dag zelf.
 • De bottom jammer stroomlijnt je onderlichaam en zorgt voor moeiteloos glijden en innovatieve spiercompressie. Dit verbetert je lichaamspositie in het water en verhoogt de krachtafgifte van je benen, wat resulteert in maximale zwemsnelheid.
 • Een innovatief racetextiel zorgt voor betere prestaties in het water en stoot water efficiënt af waardoor je minder weerstand hebt tijdens het zwemmen.
 • Het hydrodynamische bovenstuk uit één stuk zorgt voor een stijve en strakke stroomlijn terwijl het je weerstand vermindert en je snelheid in het water verhoogt.
 • Het gehele pak is gevoerd met een carbon kooimateriaal dat intelligente spiercompressie biedt en de activering van de spieren en de bloedcirculatie verbetert.
 • Unieke stofsamenstelling met 65% polyamide, 34% elastaan en 1% koolstofvezel in de bovenkant en 52% polyamide, 47% elastaan en 1% koolstofvezel in de onderkant, dit houdt je licht en wendbaar in het water.
 • De constructie van het pak verbetert de flexibiliteit, waardoor je gemakkelijk een volledig bewegingsbereik kunt bereiken bij elke slag en trap, wat resulteert in maximale krachtafgifte en meer gouden medailles en beste tijden.
 • De aanpasbare aard van het pak maakt de verscheidenheid aan opties eindeloos. U bent in staat om uw eigen pak specifiek voor u en uw zwemevenementen te ontwerpen om uw prestaties, voorkeur en stijl in het zwembad te maximaliseren.


Nadelen -

 • Zwemmers kunnen een pak krijgen dat niet helemaal is wat ze verwacht hadden als ze niet goed op de maatvoering en kleuren letten bij hun aankoop.
5. Arena R-Evo One

 
De Arena R-Evo One is een geweldige mid-range Tech Suit met een even geweldige prijs, maar iets minder superieure functies in vergelijking met de nieuwere Arena Tech Suits. Hoewel deze niet toppen aan de andere pakken, zal deze lijn nog steeds zorgen voor verbeterde zwemprestaties.

De Arena R-Evo One is geweldig voor elk zwemevent omdat het zorgt voor volledige bewegingsvrijheid in elke slag terwijl het een goede spiercompressie heeft die je op geen enkele manier zal limiteren.

Het pak zal een geweldige pasvorm als een inleidende Tech Suit voor degenen die op zoek zijn naar een Tech-Suit zonder een ton geld uit te moeten geven. Het zal ook een goede pasvorm zijn voor zwemmers die wat geld willen besparen en toch een goed pak willen hebben.

Kenmerken en voordelen van het techniekpak

 • De Arena R-Evo One is gemaakt van een enkele stof en heeft een enkele naad aan de achterkant, waardoor de traditionele zij- en bovenlichaamsnaden niet meer nodig zijn. Dit zorgt voor een groter bewegingsbereik en comfort, en vermindert de wrijvingweerstand.
 • Het fijndradige en high-density weefpatroon van de stof zorgt voor geavanceerde hydrodynamica wat resulteert in verbeterde compressie, verminderde waterabsorptie en verminderde wrijvingsweerstand, waardoor je je naar de eerste plaats kunt stuwen.
 • Het licht en flexibel ontwerp met een materiaalsamenstelling van 78% polyamide en 22% elastaan zorgt ervoor dat je behendig en snel blijft tijdens het zwemmen van de schoolslag.
 • Het ontwerp van het pak maakt het gemakkelijk aan en uit te trekken en zorgt voor een comfortabele en compressieve pasvorm.
 • Betaalbare budgetprijs.


Nadelen-

 • Het pak is minder duurzaam in vergelijking met de duurdere pakken.
 • De compressie is iets minder dan sommige andere Arena tech Suits, sommige zwemmers kunnen hier echter de voorkeur aan geven.


6. Arena Powerskin ST 2.0

 De Arena Powerskin ST 2.0 is het basismodel van het Arena pak. Het is het goedkoopste Arena pak dat u kunt kopen en het zal een uitstekende pasvorm zijn voor een budget pak als dat is wat u zoekt.

Het pak heeft nog steeds een aantal goede functies. Dit pak zal nog steeds een aantal goede prestatievoordelen bieden en kan zeker een impact hebben op hoe snel u in staat bent om te zwemmen, maar het zal gewoon niet zo veel zijn als de high-end Arena tech suits.

De Arena Powerskin ST 2.0 is het ideale model voor beginnende wedstrijdzwemmers.

Kenmerken en voordelen van het tech pak-

 • De Arena ST 2.0 biedt een goede compressie en activering van de spieren, waardoor de bloedtoevoer naar de spierweefsels tijdens het racen wordt verhoogd, zodat u in staat bent om snelheid te behouden gedurende uw hele race.
 • Relatief lichtgewicht ontwerp met een materiaal samenstelling van 71% nylon en 29% lycra houdt je behendig in het water.
 • De Arena ST 2.0 biedt volledige bewegingsvrijheid, zodat je maximale kracht kunt genereren.
 • Dankzij het ergonomische ontwerp biedt het pak een verbeterde spierondersteuning, stabiliteit en comfort tijdens het racen.
 • De betaalbare prijs bespaart u geld.


Nadelen-

 • Ontbreekt high-end functies gevonden in de mid-range en high-end Arena Tech Suits.

 

 

 

 

Bron: SwimCompetitive.Com. 2022. Arena Tech Suits: 8 Best Arena Racing Suits For Every Swim. [online] Available at: <https://swimcompetitive.com/tech-suits/arena-tech-suits/> [Accessed 8 May 2022].