5 Tips om je Arena Tech-Suit te onderhouden

5 Tips om je Arena Tech-Suit te onderhouden


    Bewaar je Arena pak voor je grote wedstrijden.
    Trek je trainingspak langzaam aan en uit- wees geduldig.
    Vermijd het ophangen van uw trainingspak.
    Spoel je trainingspak uit met koud water.
    Draag kleding over je trainingspak tussen de wedstrijden.

1. Bewaar je trainingspak voor de belangrijke wedstrijden.

Het is algemeen geweten dat je pakken sneller verslijten met ze veel aan te doen. We raden je aan, je trainingspak alleen te dragen als er goud, een echt belangrijk record of een PB op het spel staat. Draag je tech pak niet onnodig. Deze pakken verslijten een beetje met elke race, dus bewaar ze voor de grote wedstrijden!

Als je meer dan één pak hebt, dan raad ik je aan om het oudere pak te gebruiken voor je kleinere wedstrijden of reeksen en dan natuurlijk je nieuwe Arena pak voor de grote en belangrijke wedstrijden of finales. Op die manier maximaliseer je de levensduur van je trainingspak.

 


2. Wees voorzichtig tijdens het omkleden.

We weten dat deze Tech-Suits vrij tot zeer (of zelfs enorm) strak zijn, maar probeer ze niet zo snel mogelijk aan of uit te krijgen. Ze zijn nooit ontworpen met het idee dat u zich er snel in moet omkleden, ze zijn gewoon ontworpen om uw zwemprestaties te verbeteren.

Als je je zwempak zo snel mogelijk aan- of uittrekt, maak je jezelf kwetsbaar voor een scheur, en ook voor het uitrekken van de vezels. Wees ook steeds voorzichtig met te lange vingernagels. Deze kunnen je pak makkelijk doen scheuren. Trek je pak steeds stukje per stukje naar boven en wees geduldig.


3. Vermijd het ophangen van uw Tech-Suit

We adviseer u om uw Tech-Suit steeds neer te leggen tijdens het drogen. Hang het zeker niet op, aangezien dit er voor kan zorgen dat het water zich in de lagere naden van het pak kan ophopen, wat het pak zal uitrekken.

Het uitrekken zal uw pak losser maken, wat de voordelen van het pak doet verliezen.


4. Spoel uw Arena tech pak uit met koud water.

De hoge concentratie chloor in het zwembad (sommige meer dan anderen) kan je pak beschadigen als je het niet uitspoelt. Als je klaar bent met racen is het altijd een goed idee om je pak even uit te spoelen met koud water.

Het kost niet veel moeite en je pak gaat er zeker veel langer door mee. Doe je pak zeker niet aan wanneer het niet 100% droog is, dit vergroot de kans op scheuren enorm.


5. Draag een broek of korte broek over je trainingspak tussen de races.

Tenzij je van plan bent om je Tech-Suit uit te trekken en tussen elke race weer aan te trekken, is het waarschijnlijk een goed idee om er een broek of korte broek overheen te dragen. Zo voorkom je dat je het pak beschadigt of ergens aan blijft haken en scheurt.